mikser-veb

Dobra prilika za sve nostalgičare i romantičare da se, bar na dan, vrate u pedesete, šezdesete ili sedamdesete prošlog veka je sutrašnji (13. juli) Mikser Vintage Market, svojevrsni vremeplov u “Mikser hausu” u Beogradu (Karađorđeva 46). Ulaz je besplatan, a “vašar starina” traje od 12 do 22 časa.

Među izlagačima će se naći second-hand prodavnice, kolekcionari vintage odeće, nameštaja, igračaka, predmeta za kuću i ploča koji će doneti svoje „dragocenosti“ iz 40-50-60-70-80’ih godina 20. veka. Svoj vintaž kutak imaće i Balkan Design Store (prodajni deo Mikser House), čiji će brendovi predstaviti posebnu ponudu u duhu ovog marketa: Mascom, Remake, Insa satovi, Bombondžija Bosiljčić, Gugadžina…

mikser1-veb

Sentimentalno putovanje u Karađorđevoj 46

 

Najmlađi posetioci Mikser hausa će od 12 časova moći da iskuse kako su se nekada zabavljali njihovi roditelji i naprave lutkice od tkanina, dugmića i perlica. Ideja radionice je da deca provedu vreme na kreativan način i sama osmisle i naprave svoju jedinstvenu lutkicu, po uzoru na nekadašnje igračke.

Organizatori kažu da posetioce očekuje i prateći program u duhu epohe: filmske projekcije (Čarobnjak iz Oza, Ljubav i moda, idr.), retro šminkanje, Citroen 2CV, nastup novosadskog rokabili benda Sailorman And The Aligators (21 čas).

 

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *