Viva

 

Generalni sekretar najveće opozicione stranke, Enriko Olivieri nalazi se u krizi. Istraživanja predstojećih izbora predviđaju njegov poraz. Jedne noći, nakon jedne od brojnih rasprava, Olivieri nestaje, ostavljajući samo jednu neobičnu poruku…
Šta se dešava dalje saznaćete ako u sredu odete u bioskop Akademija 28 i pogledate italijanski film „Viva la liberta“ (Živela sloboda).

Film Roberta Anda snimljen ove godine koji se prikazuje 25. 9 u 21 čas, samo je jedno od ostvarenja koji će biti prikazani na Festivalu italijanskog filma.

italijanski filmoviitalijanski film1-festival

 

 

 

 

 

 

 

Filmovi “Živela sloboda” i “Ja putujem sama” na Festivalu italijanskog filma u Akademiji 28

U okviru festivalskog programa, svake večeri od 19 i 21 sat, u Velikoj sali Akademije 28, publika će imati prilike da premijerno pogleda šest italijanskih filmova, nastalih u poslednje dve godine (u periodu 2011-2013) i da kroz komedije, drame i ljubavne priče, stekne uvid u savremenu italijansku filmsku produkciju.

italijanski film2Plakat za film “Prelepi leptiri” o devojčici Kate koja ima 11 godina, puno braće i zlog oca. Živi na periferiji Kaljarija, ali bi htela da pobegne odatle: sanja da postane pevačica i ne želi da završi kao njena sestra Mandarina, koja je ostala trudna sa samo 13 godina…

 

U pitanju su nagrađeni, kao i filmovi visoko kotirani od strane kritike, sa najznačajnijih italijanskih i evropskih festivala: Venecija, Rim, Karlove vari, a selekciju je sačinio istaknuti filmski kritičar i profesor, Paolo Minuto.

Olivera Radaković

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *