karneval brodova-flajbord

Turski džet ski šampion Ali Komsus bio je glavna atrakcija Desetog jubilarnog karnevala brodova održanog juče (6. juli 2013.) u Beogradu. Iako su džet-ski akrobacije bile samo deo pratećeg programa, koji je prethodio defileu 80 plovila, Beograđani koji su se “usidrili” kod pristaništa imali su priliku da vide i dodirnu “čudo” – čoveka koji “katapultiran” iz vode, “surfuje” na petnaestak metara visine, maše, smeje se, rukuje se sa gledaocima…Prvi put kod nas prikazana je “mašina” zvana džet ski flajbord.

karnev2-veb

karneval brodova-tanjug

 

 

 

 

 

 

 

Turski džet ski šampion Ali Komsus oduševio Beograđane. (Slika levo: Srbinside, slika desno: Tanjug, Tanja Valić)

Ovu napravu izmislio je zaljubljenik u vodene sportove Frenki Zapata iz Marseja, 2011. godine i vrlo brzo je postala atrakcija u svetu. Pomoću flajborda čovek se kroz vodu kreće kao delfin i pravi neobične manevre. Naprava funkcioniše uz pomoć mlaznica koje su pričvršćene sa obe strane daske za surfovanje, a daska za noge vozača. Turski šampion koji je Beograđanima prvi put predstavio ovu “leteću dasku” došao je na poziv Džet ski saveza Srbije.

karneval-indijanci

karnev-cice-veb

 

 

 

 

 

 

 

 

karnev15-veb

karnev14-veb

Na obali: Indijansko selo “plemena” iz Obrenovca, muzičari, glumci, akrobate, piće, hrana…
Jednom rečju, z
abava za mališane, a i za one malo starije 

 

 

 

 

 

 

Manifestaciju su otvorili “indijanci” iz Obrenovca, koji podučavaju veslanje i vožnju kanuima na Kolubari, a juče su vigvame razapeli kod luke Beograd, gde su mališani “pecali” na magnet i takmičili se u gađanju strelama.

karnev-jedrilice-veb

karnev-besplatna voznja

 

 

 

 

 

 

 

 

Ples jedrilica i redovi za besplatno krstarenje brodom “Nikola Tesla”

Dobro su se pokazali i jedriličari, brojne akrobate, glumci, muzičari, plesne grupe…, a Jedriličarski klub Zemun ponudio je besplatnu školu jedrenja u toku leta za decu do 15 godina.

Vlasnici brodova “Nikola Tesla”, “Topčiderka”, “Kornjača” i mnogi drugi besplatno su vozili sve zainteresovane putnike.

karnev6-veb

karnev11-veb

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistička organizacija Beograda organizovala je predstavljanje ponuda podunavskih gradova, koji su na štandovima duž obale delili besplatne mape, reklame i informacije o Beču, Budimpešti, Bratislavi, Ulmu…

karnev7-veb

karn-akrobata

 

 

 

 

 

 

 

 

Sama revija brodova, jahti i čamaca uz Savu i Dunav, na potezu od Brankovog mosta do Ušća, bila je spektakularna. Svi su gledali da se predstave na originalan način, okitili su se cvećem, balonima, zastavama, zgodnim, razgolićenim devojkama…

karnev1-veb

karnev13-veb

, , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *