atelje-veb

Ljubitelji umetnosti će ovog vikenda moći da zavire u brojne ateljee, uživaju obilazeći izložbe-radionice po Kalemegdanu, da učestvuju u stvaranju umetnina od drveta, gvožđa, keramike ili stakla, da kuju, tkaju, slikaju po svili, prave lampe, ili čak, lete I fotografišu.. Od 14 do 16 juna u Beogradu će biti održan Festival otvorenih ateljea. 

Ateljei poznatih umetnika biće otvoreni od 12 do 18 časova, a svakog dana od 19 do ponoći, na košarkaškim terenima i ispred kafe restorana “Mali Kalemegdan”, biće organizovane radionice. Predviđene su radionice freskoslikarstva, ikonopisa, mozaika, radionica grafike (Manakova kuća), slikanja peskom…

atelje1-zamurovicLetite i fotografišite

Zainteresovani će biti u prilici da se upoznaju i sa vezom, izradom keramike, etno muzikom i izradom nakita od recikliranog materijala. Za uspomenu će poneti suvenire koje su uz pomoć autora radionica napravili.
Za najmlađe su od 17 do 20 predviđene stvaralačke “igraonice” ilustracije i stripa, bogat zabavni program i karneval.
Posebna atrakcija festivala je “Zamurovićev balon”! Čuveni umetnik fotografije Dragoljub Zamurović je naime, pripremio letelicu kojom će posetioci moći da se vinu 100 metara u visinu i fotografišu grad iz ptičje perspektive.

 

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *