ekološka igrica

Nemojte se izenaditi ako vas neko od prijatelja na fejsu pozove da igrate “Gde je tvoj prag?”. To je nova igrica koja se ovih dana pojavila i na društvenoj mreži “Fejsbuk”, a koja, osim zabave, ima za cilj i da skrene pažnju na zaštitu čovekove okoline. Tačnije, ovo je ekološka igra o razvrstavanju otpada i recikliranju.

Razvrstavajući otpad i slažući ga u redove ili kolone, igrači osvajaju poene i istovremeno stiču osnovna znanja o recikliranju. Osim ikonica sa različitim tipovima otpada, postoje i specijalna polja koja pomažu da se dobiju bonus poeni.

eko-igricakompjuter-igrice

 

 

 

 

 

 

 

 

Igrica je deo zvaničnog sajta i „Fejsbuk“ strane kampanje „Gde je tvoj prag odgovornosti?“, usmerene na podizanje svesti građana južne i jugozapadne Srbije o značaju zaštite čovekove okoline, primarnom razvrstavanju otpada, recikliranju i energetskoj efikasnosti. Uz finansijsku pomoć Evropske unije i Vlade Švajcarske, preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES, u saradnji sa konsultantskom agencijom Executive Group i udruženjem građana Generator iz Vranja, kampanja „Gde je tvoj prag odgovornosti?“ se sprovodi u 25 gradova i opština na jugu i jugozapadu Srbije. Više na sajtu www.TvojPrag.rs.

Olivera Radaković

 

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *