studenti-future

Više od 700 studenata iz raznih zemalja Evrope, Afrike i Azije okupilo se ovih dana u glavnom gradu Srbije, a povod su Beogradske internacionalne igre, koje se, već tradicionalno, održavaju od 17. do 21. oktobra u našoj prestonici. Akademci se takmiče u sportskim veštinama i zanju, a kao i prethodnih sedam godina, imaju dovoljno vremena za druženje, sklapanje prijateljstva i upoznavanje Beograda.

– Strani učesnici će se, ravnopravno, nadmetati u različitim sportskim disciplinama u muškoj i ženskoj kategoriji, sa studentima iz Srbije. Pored toga, svoje slobodno vreme stranci će iskoristiti da upoznaju čari glavnog grada uz veliku podršku preko 100 studenata – volontera. Cilj manifestacije je upravo predstavljanje Beograda i Srbije, ostvarivanje međunarodne saradnje studentskih organizacija, širenje aktivizma mladih i rekreativnog sporta – kažu organizatori.

studenti2-vebstudenti3-veb

 

 

 

 

 

 

 

 

BIG je manifestacija nastala 2005. godine na inicijativu grupe studenata sa idejom da se svake godine u Beogradu okupe studenti iz celog sveta, koji bi se nadmetali u različitim sportovima i takmičenjima u znanju, sa svojim vršnjacima iz Srbije. Osim nadmetanja u sportu i znanju cilj projekta je predstavljanje Beograda, Univerziteta i naših studenata gostima iz inostranstva.

BIGslika-vebstudenti1-veb

 

 

 

 

 

 

 

 

Posle sedam godina Beogradske internacionalne igre postale su najmasovnije studentsko okupljanje ovakvog tipa u regionu. Više informacija na veb sajtu: www.BIG.org.rs .

Olivera Radaković

 

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *