maraton-future

Jedna od najmasovnijih i najpoznatijih sportskih manifestacija u našoj prestonici je “Beogradski maraton” koji se danas održava po 27. put. Ulicama glavnog grada, od 10 časova trčaće na hiljade sportista, ali i “običnih smrtnika” – građana koji na ovaj način žele da odaju čast ovoj manifestaciji. Pa, spremite se, trčimo! Očekuje se više od 20.000 takmičara iz preko 50 zemalja sveta. Par dana pre početka trke direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da će ovogodišnja manifestacuija biti rekordna po broju učesnika u glavnoj trci.

Predsednik Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da je Beogradski maraton po značaju za glavni grad u istom rangu kao Pobednik na Kalemegdanu i Avalski toranj.

maratonmaraton1

 

 

 

 

 

 

 

Kako je bilo ranijih godina (slike iz arhiva: sportal, nadlanu, danubeogradu)

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić rekao je pre dva dana da Beogradski maraton zbog svog potencijala treba negovati, kako bi iz godine u godinu postajao sve bolji.
Promoter ovogodišnjeg „Suissegas” Beogradskog maratona, američki istaknuti atletičar Keving Jang je izrazio zadovoljstvo jer čitav događaj uključen veliki broj mladih ljudi, kao da se nada učešću u nekom od narednih maratona u srpskoj prestonici.
Učesnica današnje maratonske trke Olivera Jeftić je istakla da je u dosadašnjoj karijeri pretrčala preko 250.000 kilometara, ali da je dolazak na Beogradski maraton uvek čini srećnom.
Predsednik Beogradskog maratona i naš proslavljeni košarkaš Aleksandar Đorđević je rekao da je veoma ponosan na svoj grad, iz koga se u vreme maratona, iz godine u godinu, šalje sve lepša slika u svet.

Olivera Radaković

Trasa maratona: http://www.bgdmarathon.org/maraton-trasa.htm

 

 

, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *