dizajnparfeature

Muzej savremene umetnosti u Beogradu prvi put je, posle šest godina, otvorio vrata posetiocima koji sve do nedelje, 9. juna, mogu da pogledaju fantastične postavke poznatih svetskih dizajnera. Ulaz je besplatan.

U okviru osme Beogradske nedelje dizajna ovde je otvoren BDW Dizajnpark i izloženi su radovi priznatih stvaralaca iz Grčke, Amerike, Austrije, Danske, Švajcarske, Češke, Poljske, kao i domaćih dizajnera. Zainteresovani mogu da vide izložbe od 10 do 20 časova.

dizajnsajtiv  dizajnsajti

 

 

 

 

 

 

 

Najviše pažnje, pogotovo kod najmlađih, izaziva izložba “Greek Monsters”, nastala na osnovu autentičnih ilustracija grčkog studija Beetroot za knjigu “Neshvaćena čudovišta grčke mitologije”.

dizajnsajtiiiFotografija Dušana Reljina (dizajnpark.com)

Dušan Reljin, čuveni srpski fotograf iz Njujorka, koji radi sa najpoznatijim svetskim zvezdama, predstavio je svoje najnovije fotografije pod naslovom 10/10, a austrijski dizajner Tomas Fajhtner je pre dva dana, prilikom svečanog otvaranja, javnosti dozvolio redak i dragocen pogled iza kulisa dizajnerskog stvaralaštva.

Posetioci su, takođe, dobili jedinstvenu priliku da zavire u skoro zaboravljeni prostor važne institucije kulture od nacionalnog značaja u Beogradu, koja ne radi od 2008. godine, a i sada su, samo privremeno otvorena vrata za pet dana Dizajnparka.

dizajnsajtiiOsim izložbi, u okviru festivala se održava i biznis, edukativna i kreativna BDW konferencija koja će do 8. juna ugostiti svetske zvezde iz oblasti marketinga, brendinga, dizajna, arhitekture, izdavaštva, mode, novih medija, filma, preduzetništva i kulture na istom mestu.

Opširnije na http://www.belgradedesignweek.com/

 

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *