pazar-future

Novi Pazar, koji je i inače zvanično najmlađi grad u Evropi, bio je proteklih nedelju dana carstvo mladih. Paralelno su održana tri festivala, kojima je prisustvovalo na hiljade mladih ljudi iz cele Srbije i inostranstva.

Omladinski festival pozorišta, koji se prvi put održava u Novom Pazaru, završava se večeras (27. avgusta) predstavom Hipertenzija (Svetislav Basara) u kojoj glavne uloge igraju Branislav Trifunović i Predrag Ejdus. Od prošlog utorka, kada je svečano otvorena ova manifestacija, na sceni Kulturnog centra nastupale su trupe iz Pazara, Prijepolja, Priboja, Kruševca, Kragujevca, Pećinaca, Sremske Mitrovice i Beograda.

boing-boing-sremska-mitrovicpazar-hipertenzija

 

 

 

 

 

 

 


Pokupili aplauze: Scene iz predstava “Boing boing” i “Hipertenzija”

Danas se završava i sedmodnevna Foto radionica u okviru koje se okupilo 22 fotografa iz Srbije i 15 iz Novog Pazara sa ambicioznim zadatkom da obiđu Pazar i okolinu, i svako iz svog ugla i na svoj način, što bolje i interesantnije predstave ovaj deo Srbije. Fotografije koje su nastale u ovoj radionici biće objavljene u foto katalogu i predstavljene na posebnoj izložbi na otvorenom, koja će osim u Novom Pazaru biti izložena u još 10 gradova Srbije.

pazar-fotopazar-foto1

 

 

 

 

 
Foto radionica: Fotoreporteri radili i noću

Organizator oba projekta je Kancelarija za mlade Novog Pazara, a realizator UNDP.

Za vikend je na gradskom šetalištu održan i već tradicionalni muzički festival Stari Grad, koji se već devet godina održava u ovom gradu i jedan je od najpoznatijih I najposećenijih u zemlji. Prve večeri (23. avusta), u takmičarskom delu, učestvovalo je 15 izvođača iz ex Jugoslavije, a sledeće večeri su oko 20.000 posetilaca zabavljali “Bajaga i instruktori”.

pazar-bajagapazar-starigrad

 

 

 

 

 
Bajagin koncert pratilo 20.000 ljudi, a prethodne večeri gledaoci uživali u čarima i pesmama mladih izvođača

Osim klinaca koji su bez greške pevali stihove nastale u doba kada oni nisu bili ni rođeni, oduševljeni su bili I brojni nostalgičari koji samo što nisu zaplakali kada je Bajaga, na insistiranje publike, ponovo izašao na scenu i zapevao “All we need is love…”

 

 

 

, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *