festival rane muzike

Crkvena muzika Vizantije i stare Srbije, srednjevekovna muzika, Bahove svite ili Vivaldijeve sonate, samo su deo programa koji očekuje ljubitelje “starih nota” na Festivalu rane muzike koji počinje sutra (15. juna), u Beogradu i traje do 23. juna.
Ovo je osmi put da se organizuje ova manifestacija, a poseban događaj je što će, u okviru festivala, prvi put u Srbiji biti izvedena neka barokna opera. Na velikoj sceni Narodnog pozorišta, 21 juna će solisti, hor i barokni orkestar festivala izvesti operu “Didona i Enej”. 

festmuz1-veb

Koncerti se održavaju u izuzetno-akustičnoj crkvi sv. Petra

 

Na ovogodišnjem Festivalu beogradska publika će imati priliku da čuje devet zanimljivih i, po karakteru i sadržini, veoma različitih koncerata duhovne i svetovne muzike raznih podneblja. Koncerti se održavaju u izuzetno-akustičnoj crkvi sv. Petra, u Makedonskoj 23, a počinju u 20 časova. Instrumentalne i vokalne bisere muzike od srednjeg veka do baroka, svirane na istorijskim instrumentima i na istorijski način, izvodiće renomirani domaći i strani izvođači – kaže za Srbinside Predrag Gosta, umetnički direktor festivala.

 

Festival za ranu muziku ove godine podržalo je i Ministarstvo kulture, kao međunarodno udruženje Early Music Network i drugi sponzori. Oranizator je, kao i ranijih godina, Studio za ranu muziku. Dodatne informacija i detaljan raspored koncerata može se naći na www.festivalranemuzike.com.

 

festival muzike

festmuz3-veb

, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *