featurei

Rakovica baš i nije Venecija, ali u nedelju se nešto od venecijanskog karnevalskog duha moglo osetiti nad ulicom Patrijarha Joanikija, kojom je prodefilovalo više od 2.000 nasmejanih „lica pod maskama“.

 

Na hiljade posetilaca tiskalo se da vidi izvedbe brojnih trupa iz zemlje i inostranstva.

 

Treći Međunarodni karneval u Rakovici okupio je učesnike iz Beograda, Vrnjačke banje, Šapca, Leskovca, a bili su i gosti iz Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Turske…

karnevalikarnevalii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po drugi put došla je i trupa iz Venecije. Inače, na nedavno završenom Venecijanskom karnevalu, potpisana je Povelja o prijateljstvu i saradnji karnevala u Veneciji i Rakovičkog karnevala.

karnevaliiikarnevaliiii

 

 

 

 

 

 

 

 

karnevalivkarnevalv

 

 

 

 

 

 

 

Publika je uživala, mnogi su došli potpuno pripremljeni, „naoružani“ maskirnim odelima, neki samo „ukrašeni“ perikom ili osmehom, a najuzbuđeniji su bili klinci. Naravno, nije izostala ni vašarska atmosfera, pa su se mnogi sladili pečenim jabukama, ratlucima i šećernom vunom.

karnevalavkarnevala

 

 

 

 

 

 

 

Ističući da karnevali spajaju ljude, nose poruke mira i prijateljstva, a zaštitni znak im je osmeh, predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova Van Der Kron rekao je za ovaj karneval da je oduševljen organizacijom, a menadžer Karnevala Aleksandar Vasović.istakao je da se „prvi put u istoriji Federacije evropskih karnevalskih gradova dešava da na jednom karnevalu bude ceo bord Federacije.
karnevalvikarnevalvii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zaljubite se, pa u Budvu!

Rakovički karneval iskoristili su gosti iz Budve da pozovu publiku da prvomajske praznike provede na moru i da uz to, prisustvuje tamošnjem karnevalu.

antrfile

 

Pod sloganom „Da nije ljubavi ne bi svijeta bilo“ Budvanski karneval će, kako obećavaju organizatori, kao i prethodnih godina pružiti posetiocima veoma bogat program koji, osim karnevalskih povorki; podrazumeva razna kulturna dešavanja na trgovima i ulicama grada.

„ Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo da budete dio XIII Međunarodnog turističkog budvanskog Karnevala koji će se održati od 1. do 3. maja“ piše na pamfletu koji je delila dama iz Budve.

Olivera Radaković

, , , , , ,
2 thoughts on “Venecija u Rakovici”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *